Selecteer een pagina

Aegon opstalverzekering vergelijken in 2023? Kom er alles over te weten!

apr 10, 2020 | 0 Reacties

Met de Aegon opstalverzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat aan jouw woonhuis. Denk hierbij aan schade die is veroorzaakt door onder andere brand, waterschade of inbraak. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat er schade ontstaat aan je woonhuis door bepaalde weersomstandigheden waar je zelf geen invloed op hebt.

Wordt er ingebroken in jouw woning? Dan wil je de schade natuurlijk zo snel mogelijk herstellen zonder dat je zelf moet opdraaien voor de kosten. Aegon biedt twee verschillende basisdekkingen aan, waarmee je bent verzekerd voor schade aan je woonhuis. Hieronder lees je meer over de verschillende basispakketten en wat zij precies vergoeden.

De basisdekkingen van de Aegon opstalverzekering

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen worden er twee verschillende basispakketten aangeboden door de Aegon opstalverzekering. Zo is er een Basis- en All Risk opstalverzekering. Deze verschillen onderling niet alleen in prijs, maar ook in dekking en vergoeding. Hieronder hebben we een tabel opgesteld, zodat je precies kunt zien wat er wordt vergoed vanuit de verschillende basisdekkingen.

Basis opstalverzekering:All Risk opstalverzekering:
Wat is er verzekerd?Wat is er verzekerd?
Schade aan jouw woning die ontstaat door water, brand en inbraakSchade aan jouw woning die ontstaat door water, brand en inbraak
Garantie tegen onderverzekering, de werkelijke schade wordt vergoed.
Ook als er een lager verzekerd bedrag op de polis staat
Garantie tegen onderverzekering, de werkelijke schade wordt vergoed.
Ook als er een lager verzekerd bedrag op de polis staat
Niet eens met de schadevaststelling door een expert van Aegon? Dan mag je zelf een expert inschakelen (contra-expertise)Niet eens met de schadevaststelling door een expert van Aegon? Dan mag je zelf een expert inschakelen (contra-expertise)
De spullen die blijvend in jouw woonhuis worden geplaatst tijdens een verbouwing zijn verzekerd. Als het huis leegstaat ben je verplicht om dit door te geven aan de verzekeraarDe spullen die blijvend in jouw woonhuis worden geplaatst tijdens een verbouwing zijn verzekerd. Als het huis leegstaat ben je verplicht om dit door te geven aan de verzekeraar
Schade aan jouw woning door vandalisme is verzekerdSchade aan jouw woning door vandalisme is verzekerd
Bijgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 50 m² zijn standaard meeverzekerd met deze dekkingBijgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 50 m² zijn standaard meeverzekerd met deze dekking
Extra keuze: Glasdekking, is niet standaard meeverzekerd met deze dekkingExtra keuze: Glasdekking, is niet standaard meeverzekerd met deze dekking
Extra keuze: Saneringskosten, soms raakt de lucht, grond of water rondom of in jouw huis vervuild door een verzekerde gebeurtenis. Om dit te laten onderzoeken, opruimen of reinigen kan veel geld kosten. Normaal zijn deze kosten voor eigen rekening, maar met de extra module 'Saneringskosten' is dit meeverzekerd bij de dekking.

Wat is niet verzekerd met een Aegon opstalverzekering?

Er zijn altijd een aantal uitzonderingen waarbij je geen recht hebt op een vergoeding. Deze uitzonderingen zijn opgesteld zodat de verzekeraar minder risico loopt. Dit heeft niet alleen voordelen voor een verzekeraar, maar ook voor de consument.

Door deze uitzonderingen blijft de premie namelijk betaalbaar voor iedereen. Zodra de verzekeraar meer risico loopt worden de premies hoger. Hieronder zie je precies welke schade er niet wordt vergoed vanuit de Aegon opstalverzekering:

  • Schade die is ontstaan door opzet, aardbevingen, slijtage, constructiefouten of overstromingen wordt niet vergoed door Aegon
  • Schade aan de tuin valt niet onder de opstalverzekering, deze valt bij Aegon namelijk onder de inboedelverzekering
  • Schade die wordt veroorzaakt door slecht- of achterstallig onderhoud wordt niet vergoed vanuit de Aegon opstalverzekering

Is de Aegon opstalverzekering iets voor jou?

Vraag jij je af of de Aegon opstalverzekering een goede keuze zou kunnen zijn voor jouw woonhuis? Neem dan een kijkje in het rijtje hieronder. Hier hebben we namelijk een aantal gevallen beschreven wanneer het een goede keuze kan zijn om een opstalverzekering af te sluiten.

De Aegon opstalverzekering is af te sluiten door:

Personen die hun woning willen verzekeren tegen schade door diefstal, brand of water
Personen die aangebouwde gebouwen zoals een schuur of garage standaard meeverzekerd willen hebben
Personen die nooit onderverzekerd willen zijn

De belangrijkste voordelen van de Aegon opstalverzekering

Heb je gekozen voor de Aegon opstalverzekering of ben je van plan om deze af te sluiten? Dan maak je gebruik van een aantal handige voordelen die de opstalverzekering van Aegon met zich meebrengt. Om het je makkelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet, zodat je kunt zien wat deze voordelen precies zijn:

  • Met een opstalverzekering zijn bijgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 50 m² standaard meeverzekerd
  • Bij de All Risk opstalverzekering is glasbreuk standaard meeverzekerd in de dekking
  • Maak gebruik van de uitgebreide Aegon Schade Service die je 24/7 kunt bereiken voor het melden van schade
  • Garantie tegen onderverzekering, je ontvangt een vergoeding voor de daadwerkelijke schade (zelfs als er een lagere maximale vergoeding staat vermeld op de polis)
  • Bepaal zelf hoe je bent verzekerd, zodat je nooit teveel premie betaald voor onnodige dekking
  • Je sluit de Aegon opstalverzekering al af vanaf €5,58 per maand

Zoals je ziet zijn er vele voordelen verbonden aan de Aegon opstalverzekering. Niet voor niets dat duizenden mensen je al voorgingen met het afsluiten van de opstalverzekering van Aegon. Meer lezen over Aegon? Bekijk de Aegon review.

Aegon opstalverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 12/06/2020