Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Halotherapie vergoeding (2021)

Halotherapie is een behandelingsmethode waarbij er gebruik wordt gemaakt van zoutdeeltjes. Het is de bedoeling dat je tijdens de therapie zoutdeeltjes die in de lucht hangen inademt.

De zoutdeeltjes die je inademt zorgen ervoor dat het ademhalingssysteem als het ware worden gereinigd. Hiermee voorkom je dat het ademhalingssysteem wordt benadeeld door bepaalde processen.

Daarnaast kan het ook erg goed werken wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een ontsteking. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over een eventuele halotherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

halotherapie

Voor welke klachten kan halo therapie werken?

Er zijn een aantal verschillende klachten waarbij het slim kan zijn om eens langs te gaan bij een halo therapeut.

Je maakt dan een afspraak en zal vervolgens naar een zoutkamer gaan waar de zoutdeeltjes in de lucht hangen. Deze vorm van therapie kan erg goed zijn bij de volgende klachten of om deze klachten te voorkomen:

  • Een bacteriële infectie
  • Spastische verschijnselen in de bronchiën
  • Een ontsteking in het ademhalingssysteem
  • Grote sensitiviteit van de ademhalingsorganen
  • Overmatige slijmvorming

Door halotherapie kunnen deze klachten worden verholpen of juist worden voorkomen. Daarnaast zal de conditie van de meeste patiënten sterk toenemen na het bijwonen van een aantal sessies.

Halotherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering

Een vergoeding halotherapie wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering, omdat het valt onder de noemer alternatieve geneeswijze. Daarnaast worden de zoutkamers in Nederland, waar de therapie plaatsvind, niet erkend door de meeste zorgverzekeraars. In sommige gevallen wordt er nog een extra voorwaarden gesteld, namelijk hetgeen dat een behandelaar aangesloten dient te zijn bij de halothepraie beroepsvereniging.

Wel worden er verschillende aanvullende verzekeringen aangeboden waarmee je recht hebt op een vergoeding. Bovendien bedragen de halotherapie kosten ongeveer €30,- per sessie en meestal heb je meerdere sessies nodig om daadwerkelijk verbetering te ondervinden.

Het is daarom raadzaam om goed te overwegen of je de kosten zelf wilt betalen of dat je hier een aanvullende verzekering voor afsluit.

Vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken

Op dit moment zijn er in Nederland weinig zorgverzekeraars die een aanvullende verzekering aanbieden met een halotherapie vergoeding.

Zo is ‘Zorg en Zekerheid‘ de enige verzekeraar die diverse aanvullende dekkingen aanbiedt met vergoedingen voor deze therapie. In het overzicht hieronder zie je direct wat de vergoedingen en kosten zijn van de verschillende modules.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?