Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Reïncarnatietherapie vergoeding (2021)

Reïncarnatietherapie is een aparte maar efficiënte behandelingsmethode om psychische klachten te verhelpen. Het woord ‘reïncarnatie’ betekent wedergeboorte en wordt in verschillende geloven en filosofieën benoemd.

Het betekent eigenlijk dat het niet-lichamelijk deel van een persoon (de ziel) na de dood niet verdwijnt, maar dat deze weer opnieuw wordt geboren in een ander levend wezen.

Reïncarnatie therapie gaat dan ook vooral over het herbeleven van ervaringen uit het huidige en vorige leven. Hierbij worden de delen tussen deze levens in ook behandeld.

Daarnaast ligt de aandacht van de therapie vooral op het verwerken van onverwerkte ervaringen uit het huidige en vorige leven. Verder vertellen jou op deze pagina meer over werkwijze en de reïncarnatietherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

reïncarnatietherapie vergoeding

Hoe werkt het precies en wat zijn de reïncarnatietherapie ervaringen?

De nadruk bij reïncarnatie therapie ligt op het herbeleven van bepaalde ervaringen uit het vorige en huidige leven. Sommige mensen hebben namelijk onbewust onverwerkte ervaringen die kunnen leiden tot psychische klachten en aandoeningen.

Cliënten worden daarom in een lichte trance gebracht, waardoor zij zich beter kunnen concentreren op het heden en het verleden. Op deze manier probeert een therapeut de cliënt bepaalde ervaringen te laten herbeleven. Zo kunnen zij bepaalde onverwerkte ervaringen op een positieve manier afsluiten, zodat zij verder kunnen in hun eigen ontwikkeling.

Niet alle reïncarnatietherapeuten hanteren dezelfde werkwijze. Het kan namelijk erg verschillen per therapeut hoe je wordt behandeld en wat de resultaten zijn.

Wel zien we vaak terug dat de ervaringen van cliënten erg positief zijn. Deze vorm van therapie kan namelijk voor veel verschillende klachten worden toegepast en zorgen voor een betere psychische ontwikkeling.

Reïncarnatietherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering

Vanuit de basiszorgverzekering wordt er geen reïncarnatietherapie vergoeding gegeven. Dit komt mede doordat deze therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen, waardoor je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten.

Daarnaast biedt niet iedere zorgverzekeraar een aanvullende verzekering aan met een vergoeding voor reïncarnatie therapie. Daarom is het slim om in het overzicht op deze pagina te kijken waar alle vergoedingen en kosten per verzekeraar staan genoteerd.

Bovendien gelden er ook nog een aantal voorwaarden om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een vergoeding, namelijk:

  • De reïncarnatietherapeut dient te zijn aangesloten bij de ‘Nederlandse Vereniging van Reïncarnatie- en Regressietherapeuten (NVRT)
  • Sommige verzekeraars stellen de voorwaarden dat de betreffende reïncarnatietherapeut is opgenomen in de zorgzoeker van de verzekeraar

Voldoet jouw therapeut aan deze voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor een reïncarnatietherapie vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een voordeel hiervan is dat je geen eigen risico betaald voor zorg vanuit een aanvullende dekking.

Vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken

Wil je alle zorgverzekeraars graag vergelijken op vergoedingen en kosten? Neem dan een kijkje in het overzicht hieronder. Wij hebben hier namelijk alle zorgverzekeraars onder elkaar gezet inclusief de vergoedingen en kosten van de aanvullende dekkingen.

Hierdoor zie jij al gauw welke zorgverzekeraar het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?