Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

APS therapie vergoeding (2021)

APS therapie, ook wel Actie Potentiaal Simulatie therapie genoemd, is een vorm van therapie waarbij de nadruk ligt op het eigen herstel van het lichaam. Dit herstel wordt bevordert door de behandeling en zorgt ervoor dat ontstekingen en pijnen afnemen.

Een APS behandeling kan best wel wat geld kosten wanneer je meerdere behandelingen nodig hebt. Daarom zijn er in Nederland verschillende verzekeraars die hiervoor een vergoeding geven.

Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over APS therapie en een eventuele APS therapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

aps therapie

Wat is APS therapie precies?

APS therapie is een behandelingsmethode waarbij er door middel van kleine stroompjes lichte prikkelingen worden afgegeven. Deze prikkelingen zorgen ervoor dat het lichaam zichzelf beter kan herstellen op plekken waar pijnen en ontstekingen zich voordoen.

Deze lichte en ongevaarlijke stroompjes bootsen de natuurlijke stroom in het lichaam na, waardoor er lichaamseigen stoffen vrijkomen. Bovendien wordt de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen bevordert door deze prikkelingen. Het APS apparaat wordt daarom geplaatst op de plek waar de klachten zich voordoen om zo het eigen herstel van het lichaam te bevorderen.

Daarnaast heeft iedere therapeut zijn eigen technieken en methodes, maar het komt allemaal neer op het bevorderen van het herstel door middel van kleine stroomschokjes. 

Wanneer kan APS therapie uitkomst bieden?

APS therapie kan bij veel verschillende soorten klachten uitkomst bieden. Wij hebben daarom hieronder een lijstje gemaakt van veel voorkomende klachten die kunnen worden verholpen met deze therapie:

Dit is slechts een klein deel van de klachten waarvoor je een afspraak zou kunnen maken bij een APS therapeut. Om er zeker van te zijn dat de therapeut jouw klacht kan verhelpen is het slim om van te voren contact op te nemen.

Wanneer kan een APS therapeut geen behandeling uitvoeren?

In een aantal gevallen is het niet mogelijk om onder behandeling te gaan bij een APS therapeut. Ondanks dat de stroompjes ongevaarlijk zijn kunnen sommige groepen niet worden geholpen vanwege contra-indicaties, zoals:

Voor deze groepen is het niet mogelijk om onder behandeling te gaan bij een APS therapeut. Voor hen kunnen de lichte stroompje namelijk wel enige vorm van gevaar met zich meebrengen. Daarom wordt het voor deze doelgroepen ook sterk afgeraden.

APS therapie vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

De tarieven voor APS therapie worden altijd bepaald door de therapeut zelf. Hierdoor kunnen wij geen indicatie geven van de kosten voor een APS behandeling, maar wel weten we dat deze redelijk kunnen oplopen.

  • Daarom kan het slim zijn om je hier aanvullende voor te verzekeren. In Nederland zijn er namelijk verschillende zorgverzekeraars die een vergoeding voor APS therapie hebben opgenomen in hun aanvullende verzekeringen. Hiervoor gelden alleen wel een aantal voorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden voor een vergoeding?

Zorgverzekeraars stellen bij veel vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen bepaalde voorwaarden en dat is niet anders bij de APS therapie vergoeding. Zo worden de volgende voorwaarden gesteld bij de zorgverzekeraars:

  • De behandelend therapeut is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor APS-Therapie (BVAT)
  • Sommige verzekeraars stellen de voorwaarden dat de therapeut staat vermeld in de zorgkiezer van de verzekeraar

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het voordeel hiervan is dat je geen eigen risico hoeft te betalen voor zorg vanuit een aanvullende dekking. 

Zorgverzekeraars met APS therapie vergoeding bekijken

Ben je nog op zoek naar een aanvullende verzekering met APS therapie vergoeding? Dan kan het verstandig zijn om eens een kijkje te nemen in het overzicht hieronder.

Hier zie je namelijk alle zorgverzekeraars op een rijtje inclusief de vergoedingen voor APS therapie per aanvullende dekking. Daarnaast zie je ook direct wat de kosten zijn voor de dekking, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor passende zorgverzekering.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?