Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Regressietherapie vergoeding (2021)

Regressietherapie kan worden toegepast wanneer personen psychische of fysieke klachten hebben die betrekking hebben op onverwerkte ervaringen. Het kan hierbij gaan om vervelende of traumatische ervaringen die zich in hun leven hebben voorgedaan.

Bij deze vorm van therapie wordt er samen met een therapeut gekeken naar de klachten en de oorzaak ervan. Vervolgens gaat de therapeut aan de hand van verschillende methodes proberen om deze klachten te verhelpen. De nadruk ligt hierbij op het verwerken van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden.

Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over wat het precies is en de regressietherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

regressietherapie

zWat is regressietherapie?

Regressietherapie is een behandelingsmethode waarbij de nadruk ligt op het verwerken van onverwerkte ervaringen. Onverwerkte ervaringen door trauma’s kunnen namelijk bepaalde klachten als gevolg met zich meebrengen.

Het onderbewustzijn speelt hierbij een belangrijke, omdat je zelf niet altijd bewust bent van onverwerkte emoties. De regressietherapeut gaat daarom samen met zijn/haar cliënt terug in de tijd om bepaalde ervaringen opnieuw te beleven.

Zo kunnen de cliënten hun vervelende of traumatische ervaringen herbeleven om zo de onverwerkte emoties alsnog te verwerken en het hoofdstuk in hun leven af te sluiten. Voor heel veel personen met psychische klachten kan regressie therapie een uitkomst bieden.

Regressietherapie vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

De regressietherapie kosten kunnen best hoog liggen en daarom zou het fijn zijn als deze kosten (deels) zouden worden vergoed. Vanuit de basisverzekering wordt er geen vergoeding gegeven voor regressie therapie.

Dit komt omdat deze vorm van therapie valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Wel is er de mogelijkheid om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

  • In Nederland zijn er verschillende verzekeraars waarbij een regressietherapie vergoeding is opgenomen in de aanvullende verzekering. Er gelden dan wel een aantal voorwaarden om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Wat zijn de voorwaarden?

Zoals je misschien al hebt gelezen gelden er een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een regressietherapie vergoeding.

Hierbij gaat het vooral om de therapeut en dient hij/zij te zijn aangesloten bij één van de volgende verenigingen:

  • De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG);
  • De Nederlandse Vereniging van Reïncarnatie- en Regressietherapeuten (NVRT);
  • De Stichting Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Is jouw therapeut aangesloten bij één van deze verenigingen? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor ene vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Vergoedingen per zorgverzekeraar vergelijken

Ben je nog op zoek naar een aanvullende verzekering met een vergoeding voor behandeling bij een regressietherapeut? Neem dan een kijkje in het overzicht hieronder.

Hier staan namelijk alle zorgverzekeraar vermeld inclusief de kosten en vergoedingen per aanvullende verzekering. Hierdoor kun jij makkelijker een goede keuze maken voor een passende zorgverzekering en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 28/11/2020