Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Wat is euritmietherapie & krijg je een vergoeding? (2021)

Euritmietherapie is een behandelmethode waarbij de aandacht uitgaat naar het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces. Dit gebeurt door middel van bepaalde ritmische en vloeiende bewegingen die onder begeleiding van klanken en muziek worden uitgevoerd.

Een van de belangrijkste voordelen van euritmie therapie is dat de patiënt deze na behandeling ook thuis kan toepassen. Daarnaast zijn er een aantal uiteenlopende klachten (zowel fysiek als psychisch) waarbij deze vorm van therapie uitkomst kan bieden.

Ook kan het helpen bij gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Op deze pagina gaan wij jou verder meer vertellen over een eventuele euritmietherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

euritmietherapie

Euritmietherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering

Een behandeling bij een euritmie therapeut wordt gezien als een alternatieve geneeswijzen en daarom wordt deze niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Zo dien je voor een eventuele vergoeding een aanvullende verzekering af te sluiten bij de zorgverzekeraar. Daarbij gelden wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Hieronder hebben wij deze voorwaarden alvast voor jou op een rijtje gezet.

  • De behandelend therapeut dient aangesloten te zijn bij een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging
  • De patiënt heeft een verwijzing nodig van een antroposofische- of huisarts
  • Bij sommige verzekeraars geldt de voorwaarden dat de therapeut is opgenomen in de zorg gids van de verzekeraar

Houdt er rekening mee dat de voorwaarden kunnen verschillen per zorgverzekeraar. Daarom is het slim om van te voren na te vragen of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een euritmietherapie vergoeding of bekijk de voorwaarden van de verzekeraar.

Vergelijken van vergoedingen

Denk jij dat je het komende jaar onder behandeling gaat bij een euritmie therapeut? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten voor een eventuele vergoeding.

Als je niet zeker weet welke zorgverzekeraars aanvullende dekkingen aanbieden met een vergoeding voor de therapie, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen in het overzicht hieronder.

Hier zie je namelijk direct de hoogte van de vergoedingen en de kosten per zorgverzekeraar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een nieuwe zorgverzekering.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?