Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Chiropractie vergoeding (2021)

Ben je op zoek naar een zorgverzekeraar die een chiropractor vergoeding verschaft aan verzekerden? Neem de informatie op deze pagina dan zorgvuldig door. Chiropractie is een behandelmethode die wordt toegepast bij personen met mechanische problemen. Daarnaast is het een therapeutische behandelmethode die zich vooral richt op het zenuwstelstel.

chiropractor vergoeding

Sommige personen hebben namelijk last van bepaalde disfuncties binnen het zenuwstelstel die door middel van deze methode kunnen worden verholpen. Je vraagt jezelf nu misschien af of er een vergoeding voor chiropractie wordt gegeven vanuit de zorgverzekering. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over een eventuele chiropractor vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Kosten chiropractor vergoeding vanuit de zorgverzekering

Chiropractie valt bij de meeste verzekeraars onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen‘. Dit is dus ook de reden waarom het niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast zijn er wel veel aanvullende verzekeringen die een uitgebreide dekking bieden voor alternatieve geneeswijzen, zoals chiropractie. Hiervoor is het wel van belang dat de chiropractor voldoet aan een aantal voorwaarden.

Zo moet de chiropractor onder andere zijn geregistreerd in een door de verzekeraar erkend register. Dit register kun je eigenlijk zien als een soort keurmerk van chiropractors.

Wil je nou direct weten wat de vergoedingen zijn per verzekeraar? Neem dan een kijkje in het overzicht op deze pagina. Hier zie je namelijk direct wat de kosten zijn van een bepaalde aanvullende verzekering per zorgverzekeraar en hoe hoog de vergoeding is voor een behandeling bij de chiropractor.

Is chiropractie gevaarlijk?

Nee, chiropractie is totaal niet gevaarlijk. Dit komt mede doordat er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen. Hierdoor zijn er ook geen bijwerkingen bij chiropractie die bepaalde chemicaliën in medicijnen wel met zich meebrengen.

Je hebt na een behandeling bij de chiropractor namelijk geen last van vermoeidheid of duizeligheid. Wel kun je voelen dat je een behandeling bent ondergaan. Dit is te vergelijken met spierpijn wanneer je bent gaan sporten. Het is namelijk geen bijwerking van het sporten, maar hierdoor merk je wel dat je hebt gesport.

Zorgverzekeraars met elkaar vergelijken

Benieuwd of je een chiropractie vergoeding ontvangt vanuit een bepaalde aanvullende verzekering? Neem dan een kijkje in het overzicht op deze pagina. Hier zie je namelijk in één oogopslag welke verzekeraars aanvullende dekkingen bieden voor een vergoeding.

Daarnaast zie je direct wat de kosten zijn en weet je hoe hoog de vergoeding ligt per verzekeraar. Hierdoor wordt het erg eenvoudig om een goede keuze te maken voor een passende zorgverzekering.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020