Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Antroposofie vergoeding (2021)

De antroposofie geneeskunde richt zich vooral op een natuurlijke wijze van genezen en herstellen van het lichaam. Deze geneesleer gaat er namelijk vanuit dat de mens uit 4 verschillende lagen bestaat.

Hierbij gaat het om het fysieke lichaam, het levenslichaam, de ziel en de geestelijke kern. Het fysieke lichaam is het gene wat we van andere kunnen zien aan de buitenkant, zoals de lengte en de huidskleur.

Daarnaast is er nog het levenslichaam waar we alles onder verstaan wat aan de binnenkant gebeurt. Hierbij kun je denken aan de cel verdeling en erfelijkheid. De ziel is een laag waarin alle emoties zich bevinden, zoals angst, verdriet en vreugde. Dan is er nog een laatste laag, namelijk de geestelijke kern. Deze laag is alleen aanwezig bij de mens en heeft te maken met onder andere gedachten, dromen en idealen.

wat is antroposofie

Antroposofie behandeling: wat wordt er precies gedaan?

Bij antroposofie wordt er vooral gekeken naar de balans in en tussen de verschillende lagen van het lichaam. Hierbij wordt er ook gekeken naar de balans met je omgeving. Deze balans is volgens antroposofische artsen namelijk erg belangrijk voor een welgestelde gezondheid van een persoon.

Zo kan een antroposofische arts je behandelen bij veel verschillende soorten klachten (zowel fysieke- als psychische klachten). Daarbij wordt er gebruik gemaakt van bepaalde behandelingen en antroposofische middelen die het genezen en herstellen van het eigen lichaam stimuleren. Houdt er alleen wel rekening mee dat deze methode een aanvulling is op de traditionele zorg en dus geen vervanger is.

Gebruik van antroposofische geneesmiddelen

Bij de antroposofische geneeswijzen worden de symptomen van bepaalde klachten niet direct aangepakt. In plaats daarvan gaan antroposofische artsen op zoek naar de disbalans tussen bepaalde delen van het lichaam. Hiermee stimuleren zij het herstel en mogelijk genezen van het eigen lichaam.

Daarnaast is het mogelijk dat je tijdens een behandeling gebruik moet maken van bepaalde antroposofische geneesmiddelen. Dit zijn dan geneesmiddelen uit de natuur, zoals middelen uit planten, dieren of mineralen.

Deze geneesmiddelen zorgen ervoor dat klachten minder worden en dat het eigen lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Het heeft veel weg van homeopathische geneesmiddelen, maar er is zeker wel een verschil. Zo is de concentratie van de natuurlijke geneesmiddelen bij antroposofie hoger, waardoor het meer effect heeft op je lichaam.

Antroposofie vergoeding vanuit de basisverzekering

Vanuit de basiszorgverzekering heb je geen recht op een vergoeding voor antroposofie. Ieder jaar wordt er namelijk weer opnieuw bepaald wat er precies wordt vergoed vanuit de basisverzekering en antroposofie valt daar helaas niet onder.

Dit komt mede doordat deze vorm van geneeskunde onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ valt en dus niet wordt vergoed vanuit een basisverzekering. Daarentegen is het wel mogelijk om je aanvullend te laten verzekeren voor een vergoeding. Neem hiervoor een kijkje in het overzicht op deze pagina waar je alle aanbieders van zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Antroposofie vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

Antroposofie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar gelukkig is het mogelijk om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars valt deze vorm van behandeling onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’.

Je ontvangt dan een vergoeding voor de antroposofische geneeswijze, mits de behandelend therapeut voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo dient de desbetreffende therapeut lid te zijn van een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging.

Ontvang je een vergoeding voor antroposofie vanuit de aanvullende verzekering? Dan is het fijn dat je hiervoor geen eigen risico of eigen bijdrage hoeft te betalen. Houdt er alleen wel rekening mee dat je misschien niet alles volledig vergoed krijgt.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben jij op zoek naar een zorgverzekering met een aanvullende dekking voor antroposofie? Neem dan een kijkje in het overzicht op deze pagina. Hier zie je namelijk direct wat de kosten en de hoogte van de vergoedingen zijn per aanbieder. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk om een goede keuze te maken voor een nieuwe zorgverzekering.

Je betaalt namelijk nooit teveel premie voor onnodige dekkingen en weet zeker dat de vergoeding ruim genoeg is. Verder bespaar je niet alleen een hoop geld door te vergelijken, maar ook een hoop tijd. Hierdoor houdt je meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020