Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Vergoeding natuurgeneeskunde (2021)

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat het menselijk lichaam zichzelf goed kan herstellen en ziektes kan voorkomen. Dit heeft alles te maken met goede voeding en het gebruik van bepaalde natuurlijke middelen.

Natuurgeneeskunde wordt vaak gezien als een alternatieve geneeswijze, maar het is een goede aanvulling op de algemene geneeskunde. Het heeft vooral betrekking op de voedingsleer in combinatie met het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam.

In de praktijk blijkt dat deze vorm van geneeskunde goed kan werken als aanvulling op andere behandelingen. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over een eventuele vergoeding voor natuurgeneeskunde vanuit de zorgverzekering.

Vergoeding natuurgeneeskunde

Waarom natuurgeneeskunde toepassen?

Volgens de filosofie van de natuurgeneeskunde staat voeding centraal voor de gezondheid van je lichaam. Normale artsen besteden hier vaak niet al te veel aandacht aan. Iedereen weet natuurlijk dat gezonde voeding goed voor je is, maar over het algemeen wordt er te weinig aandacht aan besteed.

Door middel van goede voeding is het namelijk niet alleen mogelijk om gezondheidsproblemen te voorkomen, maar ook om het lichaam weer in balans te krijgen.

Vergoeding natuurgeneeskunde vanuit een aanvullende verzekering

De natuurgeneeskunde kent veel verschillende vakgebieden en wordt daarom door veel verzekeraars vergoed vanuit een aanvullende dekking. Dit komt doordat natuurgeneeskunde wordt gezien als een alternatieve geneeswijze. Er gelden daarom ook een aantal voorwaarden om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een vergoeding voor natuurgeneeskunde.

  • De natuurgeneeskundig therapeut dient te zijn aangesloten bij een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging
  • Bij sommige verzekeraars dient de therapeut te zijn opgenomen in de zorggids van de verzekeraar
    Sommige zorgverzekeraars stellen de eis dat de therapeut BIG-geregistreerd is

Dit zijn een aantal voorwaarden die gelden om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Twijfel je ergens over? Neem dan contact op met de zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraar vergelijken met vergoeding voor natuurgeneeskunde

Op zoek naar een zorgverzekeraar met een aanvullende dekking voor natuurgeneeskunde? Maak dan gebruik van het overzicht op deze pagina.

Hier zie je namelijk direct welke zorgverzekeraars een aanvullende dekking aanbieden inclusief de kosten en vergoedingen. Hierdoor kun jij eenvoudig een goede keuze maken voor een nieuwe zorgverzekering met vergoeding voor natuurgeneeskunde.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 28/11/2020