Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Steunzolen vergoeding (2021)

Heb jij steunzolen nodig, omdat je last hebt van bepaalde gewrichten in de voet? Dan is het natuurlijk fijn als je hier een vergoeding voor krijgt. Een steunzool is namelijk een inlegzool die op maat wordt gemaakt. Deze ondersteunt de gewrichten en kan de voetstand van mensen verbeteren wanneer ze hier last van hebben.

vergoeding steunzolen basisverzekering

De kosten voor steunzolen op maat bedragen meestal tussen de €100,- en €200,-. Als je een precieze prijs wilt weten, dan is het slim om langs te gaan bij een podotherapeut of een orthopedische schoenmaker om te kijken naar orthopedische schoenen.

De prijs kan namelijk erg verschillen per individu, omdat de vorm anders kan zijn of omdat het materiaal anders is. Verder gaan wij jou op deze pagina ook meer vertellen voor een eventuele steunzolen vergoeding vanuit de zorgverzekering, waardoor zorg vergelijken een stukje gemakkelijker wordt.

Vergoeding steunzolen basisverzekering, wat wordt er vergoed?

Vanuit de basis zorgverzekering wordt er geen vergoeding gegeven voor steunzolen. Hiervoor heb je namelijk een aanvullende dekking nodig die de kosten van de steunzolen dekt. Het voordeel hiervan is dat je geen eigen risico betaald voor zorg vanuit de aanvullende verzekering.

Daarnaast is het wel belangrijk om te letten op een aantal zaken bij het kiezen van een passende aanvullende dekking:

  • De hoogte van de premie
  • Het vergoedingspercentage
  • De maximale vergoeding voor steunzolen
  • De aanvullende voorwaarden van de dekking

Let altijd goed op deze factoren bij het kiezen van een aanvullende dekking voor steunzolen. Is de premie bijvoorbeeld te hoog en sluit je de aanvullende verzekering alleen af voor de vergoeding van steunzolen? Dan kan het vaak slimmer zijn om de kosten zelf te betalen.

In het geval dat je wel gebruik maakt van andere zorg uit de aanvullende dekking, dan is het raadzaam om deze af te sluiten. Onderaan deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten en vergoeding per verzekeraar.

Vergelijk de verschillende steunzolen vergoedingen

Omdat je vanuit basisverzekering geen vergoeding ontvangt voor steunzolen moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Om te bepalen welke verzekeraar het beste bij jou past is het verstandig om te kijken naar de hoogte van de premie en de vergoeding.

Sluit je de aanvullende dekking alleen af voor de vergoeding van steunzolen? Dan kan het voordeliger zijn om de kosten zelf te betalen.

Om jou te helpen bij het kiezen van een passende verzekeraar hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. Hier zie je namelijk direct alle kosten en vergoedingen van aanvullende verzekering per verzekeraar. Hierdoor wordt het erg eenvoudig om een weloverwogen keuze te maken voor een passende aanvullende dekking.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020