Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

7,4

(058) 291 31 31

Sophialaan 50, 8911 AE Leeuwarden

ASR zorgverzekeraar

 • Vergoeding 75% 75%
 • Premie 75% 75%
 • Service 80% 80%
 • Zorgkeuze 80% 80%

Meer weten?

Meer te weten komen over zorgverzekeraar ASR? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

ASR zorgverzekering 2020 review

door | apr 5, 2020 | 0 Reacties

De ASR zorgverzekering biedt de verzekeringen aan via de merken ‘Ditzo’ en ‘De Amersfoortse’. Met deze zorgverzekeringen ben je goed verzekerd tegen veel voorkomende medische kosten. Een zorgverzekering is verplicht en daarom biedt ASR meerdere zorgverzekeringen aan, zodat je verzekerd bent op de manier hoe jij dat wilt.

ASR werkt bovendien samen met onafhankelijke adviseurs die op de hoogte zijn van jouw persoonlijke situatie. Deze helpen jou niet alleen met het afsluiten van een verzekering, maar ook met het declareren van de kosten bij de zorgverzekeraar waardoor je meer tijd overhoud voor belangrijke zaken. Verder in deze tekst lees je meer over de verschillende zorgpakketten en wat zij precies vergoeden.

asr zorgverzekering 2020

De basispakketten van de ASR zorgverzekering

Zoals we al hebben benoemd is een zorgverzekering verplicht. Toch is het verstandig om verschillende zorgpakketten te vergelijken om erachter te komen welke het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie. Ga van tevoren altijd na welke zorg je denkt nodig te hebben en sluit daarna een zorgverzekering af.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we de 4 verschillende basisdekkingen van de ASR zorgverzekering overzichtelijk in één tabel gezet. Op deze manier is het eenvoudig om de verschillende basisdekkingen met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken. Klik hier om naar de tabel te gaan!

Wat is het verschil tussen een natura- en restitutiepolis van ASR?

De ASR zorgverzekering biedt verschillende soorten polissen aan. Er is namelijk een naturapolis en een restitutiepolis die van elkaar verschillen in de hoogte van de vergoedingen. Daarentegen is er wel één overeenkomst tussen de twee soorten polissen.

Dat is namelijk dat de dekking hetzelfde is, omdat de overheid ieder jaar opnieuw bepaald welke zorg er wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Maar wat zijn dan de verschillen? Om het jou eenvoudig uit te leggen hebben we de verschillen hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • De premie van de naturaverzekeringen zijn over het algemeen lager dan die van de restitutiepolissen
 • Met een naturapolis krijg je een 100% vergoeding bij zorgverleners met een contract. Bij zorgverleners zonder contract is de vergoeding 75% (Ditzo) of 85% (De Amersfoortse)
 • Bij een restitutiepolis krijg je altijd een vergoeding van 100%, zowel bij zorgverleners met contract als bij zorgverleners zonder contract.

Hopelijk is het verschil tussen een restitutie- en naturapolis door dit overzicht duidelijk geworden en kun je nu een zorgvuldige keuze maken voor welke polis je denkt nodig te hebben.

Voor wie is de ASR zorgverzekering geschikt?

De ASR zorgverzekering is zeer geschikt voor personen die houden van online gemak. Zo regel je de meeste zorgzaken heel gemakkelijk online of via de handige app. Daarnaast is de zorgverzekering van ASR ideaal voor mensen die het belangrijk vinden dat er duurzaam wordt belegd met de premie. Het premiegeld wordt namelijk altijd eerlijk een duurzaam belegd.

Vind je ruime zorgkeuze heel belangrijk? Dan is de ASR zorgverzekering een goed passende verzekering voor jou. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd bent en dankzij de onafhankelijk adviseurs heb je altijd een zorgverzekering op maat. Helaas is de verzekering van ASR niet mogelijk voor personen die in het buitenland wonen of werken.

De belangrijkste voordelen van de ASR zorgverzekering

Sluit je de ASR zorgverzekering af? Dan brengt dit vele voordelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste voordelen overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien waarom de ASR zorgverzekering een verstandige keus kan zijn voor jou:

 • Zorgzaken zijn eenvoudig online te regelen of via de handige app
 • De premie wordt altijd eerlijk en duurzaam belegd
 • Met ASR Vitality wordt je beloond wanneer je veel beweegt en gezond leeft
 • Wordt geholpen door onafhankelijke adviseurs, waardoor je altijd een zorgpakket op maat afsluit
 • Financiële taken worden uit handen genomen door de adviseurs
 • Een van de meest duurzame zorgverzekeraars van Nederland

Hierboven zie je dat er heel wat voordelen zijn verbonden aan de ASR zorgverzekering. Ook jij kunt hier gebruik van maken als je de zorgverzekering van ASR afsluit voor volgend jaar. Meer weten over verzekeraar ASR? Bekijk dan de ASR review om snel meer te lezen over deze verzekeraar.

Ditzo Ditzo De AmersfoortseDe Amersfoortse
Goede keuze naturapolis
€107,90
Vrije keuze combinatieverzekering
€114,95
Ruime keuze naturapolis
€122,50

Eigen keuze restitutiepolis
€142,95
100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
Maximaal 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contractMaximaal 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contractMaximaal 85% vergoeding bij zorgverleners zonder contractMaximaal 85% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
Recht op professionele
wachttijdsbemiddeling
Recht op professionele
wachttijdsbemiddeling
5% collectiviteitskorting wanneer je de verzekering afsluit via je werkgever

5% collectiviteitskorting wanneer je de verzekering afsluit via je werkgever
Ondernemers krijgen 5% korting op de zorgpremieOndernemers krijgen 5% korting op de zorgpremie

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 22/09/2020